Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

5η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

Μεγέθυνση κειμένου
5η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 φιλέτο ψάρι
1 κ.γ μουστάρδα
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό λεμόνι
1 κ.σ ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το χυμό από το λεμόνι και μαρινάρουμε για λίγο το ψάρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, τσιγαρίζουμε λίγο από κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Πηγή: lightsintages.blogspot.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Τα ψάρια είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία όπως φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Επίσης το ψάρι περιέχει Βιταμίνη Α και D που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας και συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό αντίστοιχα. Τα ω-3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, καθώς η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με τον χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.  

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Καλοκαίρι…ώρα για φρέσκιες ιδέες για ισορροπημένα και απολαυστικά πρωινά!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
next