Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Γιαούρτι με μέλι, ρόδι και δημητριακά

Μεγέθυνση κειμένου
Γιαούρτι με μέλι, ρόδι και δημητριακά

 Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης
1 μήλο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ρόδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Σερβίρετε το γιαούρτι σε 4 ατομικά μπολάκια και περιχύνετε με μέλι.

Πηγη: cooktime.gr


Διατροφικό σχόλιο: Το ρόδι είναι ίσως και το μοναδικό φρούτο που καταναλώνεται μαζί με το κουκούτσι του, επιτρέποντάς μας έτσι να επωφεληθούμε πλήρως από τη θρεπτική του αξία. Περιέχει βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, συστατικά που βοηθούν όχι μόνο στην πρόληψη ασθενειών αλλά και στη φροντίδα χρόνιων παθήσεων όπως η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, είναι από τα φρούτα με την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες φαίνεται να ευθύνονται για πλήθος ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και η γήρανση του δέρματος.


nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
  • «Γλυκά» στη διατροφή και healthy χριστουγεννιάτικες ιδέες
    arrowΓια κάθε στιγμή
next