Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Σολομός ψητός με σάλτσα εσπεριδοειδών

Μεγέθυνση κειμένου
Σολομός ψητός με σάλτσα εσπεριδοειδών

 Yλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκος σολομός, σε 4 φέτες
2 πορτοκάλια
1 γκρέιπ φρουτ
1 λεμόνι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε , σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του σολομού. Τα αφήνουμε να σταθούν , ενώ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Στύβουμε τα εσπεριδοειδή, ενώ έχουμε πάρει, προηγουμένως το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, σε χοντρό τρίφτη. Σ'ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους χυμούς και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να συμπυκνωθούν στα 3/4. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα και αφήνουμε 1'-2' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, κρύο, και ανακατεύουμε ζωηρά, να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τη ζεσταίνουμε ελαφρά, πριν το σερβίρισμα.
Ψήνουμε τις φέτες του σολομού σε λαδωμένη σχάρα, στο γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι-γρίλια. Τον σερβίρουμε σκεπασμένο με τη σάλτσα. Αυτό το πιάτο συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι και λαχανικά ατμού.

Πηγή: http://www.athinorama.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next