Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με sauce μελιού-μπύρας!

Μεγέθυνση κειμένου
Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με sauce μελιού-μπύρας!

Υλικά

2 κ.γ ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/8 κ.γ αλάτι
3 κ.σ φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι
1/2 κούπας μπύρα
2 κ.σ sauce σόγιας
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ φρεσκοκομμένο μαιντανό

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το λάδι.

2. Ρίξτε ομοιόμορφα αλάτι και πιπέρι στα στήθη κοτόπουλου και βάλτε τα στο τηγάνι. Σοτάρετέ τα για περίπου 6 λεπτά στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και φυλάξτε το σκεπασμένο, ώστε να παραμείνει ζεστό.
 
4. Ρίξτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και αφήστε τα για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ανακατέψτε με σύρμα, τη μπύρα, το μέλι, τη σόγια και τη μουστάρδα, μαζί σε ένα μικρό μπολ.

5. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε το να πάρει βράση και όταν αρχίσει να χοχλάζει χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα για περίπου τρία λεπτά και έπειτα ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι να δέσει με τη σάλτσα.

6. Τέλος, για extra γεύση, ρίξτε από πάνω τον φρεσκοκομμένο μαïντανό.


Πηγή: queen.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες.






nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next