Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Εβδομάδα 22 με 28 Ιουνίου

Αν και πολλοί το θεωρούν όσπριο στην πραγματικότηα ο αρακάς είναι αμυλούχο λαχανικό το οποίο σε συνδυασμό και με τις πατάτες αποτελεί καλή πηγή πρωτείνης και υδατανθράκων. Επίσης ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος και...

περισσότερα

Μεσημεριανά

2η επιλογή: Σουπιές μαγειρευτές με χόρτα, λεμόνι και κάππαρη
2η επιλογή: Σουπιές μαγειρευτές με χόρτα, λεμόνι και κάππαρη

Οι σουπιές αποτελούν καλή πηγή πρωτείνης και ω-3 λιπαρών οξέων. Είναι θαλασσινά πλούσια σε ψευδάργυρο και σίδηρο και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C. Τα χόρτα από την άλλη αποτελούν και αυτά πλούσια πηγή διαφόρων βιταμινών και μετάλλων και κυριότερα της βιταμίνης Κ η οποία είναι...

περισσότερα

7η επιλογή: Γίγαντες με λαχανικά
7η επιλογή: Γίγαντες με λαχανικά

Τα όσπρια βρίσκονται στην βάση της πυραμίδας διατροφής και ως τέτοια τροφή συστήνεται η κατανάλωση τους τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Τον χειμώνα συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε φασολάδα όμως αυτή την εποχή που ακόμη ο καιρός δεν κάνει πολύ κρύο μπορούμε να φτιάξουμε γίγαντες στον...

περισσότερα

3η επιλογή: Κοτόσουπα με κουσκουσάκι
3η επιλογή: Κοτόσουπα με κουσκουσάκι

Ένα δυναμωτικό πιάτο που δεν θα μπορούσε να λείπει από το διατροφολόγιό σας. Το κοτόπουλο περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, έχει χαμηλές σχετικά θερμίδες σε σχέση με το κόκκινο κρέας και δεν περιέχει trans λιπαρά οξέα . Από την άλλη, το κους κους είναι μία τροφή ιδανική για...

περισσότερα

4η επιλογή: Λαυράκι με λαχανικά
4η επιλογή: Λαυράκι με λαχανικά

Το λαυράκι είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ω-3 λιπαράοξέα και σε φώσφορο. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά αποτελεί ενα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.Καλό θα ήταν κατά την εκτέλεση της συνταγής να αντικταστήσετε το ζωικό βούτυρο που περιέχει trans λιπαρά οξέα, με φυτική μαργαρίνη με ω-3....

περισσότερα

5η επιλογή: Κεμπάπ με ρύζι
5η επιλογή: Κεμπάπ με ρύζι

Μία διαφορετική πρόταση για να καταναλώσετε κόκκινο κρέας προσλαμβάνοτνας λιγότερο κορεσμένο λίπος και νάτριο και περισσότερες φυτικές ίνες....

περισσότερα

6η επιλογή: Αγκινάρες ογκρατέν με σάλτσα
6η επιλογή: Αγκινάρες ογκρατέν με σάλτσα

Οι αγκινάρες περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι καλή πηγή καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Μπορείε να μειώσετε το θερμιδικό περιεχόμενο αυτής της συνταγής χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα light. Επίσης, χρησιμοποιώντας φυτική μαργαρίνη...

περισσότερα