Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Εβδομάδα 21 με 27 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για ένα ρόφημα με… εξωτική θρεπτική αξία! Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες - βιταμίνη C, Ε και β-καροτένιο. Το μάνγκο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα θρεπτικό και δροσιστικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο. Τέλος, ο ανανάς τονώνει τον...

περισσότερα

Πρωινά

2η επιλογή: Μπισκότα Βρώμης με stevia
2η επιλογή: Μπισκότα Βρώμης με stevia

Μία συνταγή με μειωμένες θερμίδες που αποτελεί πολύ καλή επιλογή για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη ενώ είναι ιδανική και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αφ’ ενός λόγω της αντικατάστασης της ζάχαρης με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά και αφ’ ετέρου λόγω της κανέλλας που περιέχει αποτελεί...

περισσότερα

3η επιλογή: Αβγόφετες Πατουσάκια με Ανθότυρο και Μέλι
3η επιλογή: Αβγόφετες Πατουσάκια με Ανθότυρο και Μέλι

Το ανθότυρο είναι ένα είδος τυριού με μέτρια περιεκτικότητα σε χοληστερίνη ενώ η χαρακτηριστική του ιδιότητα είναι το ελάχιστο αλάτι που περιέχει, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για υπερτασικά άτομα ή άτομα που επιθυμούν να μειώσουν τη κατανάλωση αλατιού στο διαιτολόγιό...

περισσότερα

4η επιλογή: Γαλατόπιτα
4η επιλογή: Γαλατόπιτα

Μία παραδοσιακή συνταγή με πολύ μεγάλη πρωτεϊνική αξία αφού το βασικό συστατικό της, το γάλα, περιέχει την καζεΐνη, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον, ο συνδυασμός των γαλακτοκομικών προϊόντων με το αμυλούχο τρόφιμα - το σιμιγδάλι, παρέχει στο σώμα ικανοποιητικές...

περισσότερα