Εβδομάδα 21 με 27 Σεπτεμβρίου
Ένα γεύμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά οφέλη χάρη στη ποικιλία των λαχανικών που συνδυάζει καθώς και ένα γεύμα με υψηλή πρωτεϊνική αξία χάρη στο συνδυασμό του αρακά και του καλαμποκιού με το ρύζι....
περισσότεραΜεσημεριανά

Η σάλτσα τομάτας χαρίζει στη συγκεκριμένη συνταγή μια μοναδική νοστιμιά και θρεπτικότητα. Η ντομάτα περιέχει σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C η οποία ως γνωστόν έχει αντί-γηραντικές και αντί-καρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθά...

Πρόκειται για μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν αγαπούν το σπανάκι, αλλά θα ήθελαν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει ως τρόφιμο. Βέβαια πρέπει να γίνει σαφές πως είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται με την μικρότερη δυνατή θερμική...

Tα ψάρια είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα. Η ευεργετική τους δράση έχει συσχετιστεί τόσο με μειωμένη θνησιμότητα από τη στεφανιαία νόσο, όσο και με σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Αν και οι έρευνες στο χώρο αυτό είναι σε εξέλιξη, ωστόσο αποτελεί καίρια...

Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Τα λιπαρά οξέα αποτελούν τα θρεπτικά συστατικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο σουσάμι. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα (45%) και πολυακόρεστα (40%), ενώ τα κορεσμένα...

Ένα πλήρες γεύμα με υψηλή θρεπτική αξία και αντιοξειδωτική δράση που προσφέρουν το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κάρυ, το ελαιόλαδο και το βερίκοκο. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά αυτής της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαλακή...

Οι γαρίδες αποτελούν μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών...