Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Εβδομάδα 20 με 26 Ιουλίου

Οι σούπες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό καθώς λόγω των υγρών που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να τον ενυδατώνουν. Τα γιουβαρλάκια περιέχουν κρέας με ρύζι δηλαδή υδατάνθρακες, λίπος (εξαιτίας της μαργαρίνηςκαι του κρεατος) και πρωτεΐνες. Επίσης είναι πηγή σεληνίου,...

περισσότερα

Μεσημεριανά

2η επιλογή: Καλαμάρι με ρύζι
2η επιλογή: Καλαμάρι με ρύζι

Τα θαλασσινά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία με ποιο γνωστά το φώσφορο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο και φυσικά το ιώδιο. Συνδυάζοντας τα θαλασσινά με κάποιο λαχανικό από την ομάδα των σταυρανθών, όπως το μπρόκολο αυξάνετε την...

περισσότερα

3η επιλογή: Μελιτζάνες φούρνου
3η επιλογή: Μελιτζάνες φούρνου

Η σημερινή συνταγή είναι μία πολύ γευστική επιλογή για κύριο πιάτο. Συνεισφέρει μία μερίδα λαχανικών, από τις 5 φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, οι οποίες είναι προϊόντα εποχής....

περισσότερα

4η επιλογή: Αχινοσαλάτα
4η επιλογή: Αχινοσαλάτα

Μία νόστιμη και θρεπτική αχινοσαλάτα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Οι αχινοί είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας καθώς και σε διάφορες βιταμίνες όπως Α, D και Β3. Η θρεπτική αξία τους όμως δε σταματά εκεί καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων....

περισσότερα

5η επιλογή: Γεμιστά κολοκυθάκια με ανθότυρο και ανάμικτα λαχανικά
5η επιλογή: Γεμιστά κολοκυθάκια με ανθότυρο και ανάμικτα λαχανικά

Μια συνταγή πλούσια σε βιταμίνη C, αφού τόσο το κολοκύθι όσο και οι πιπεριές την περιέχουν. Οι πιπεριές είναι καλή πηγή βιταμινών όπως A, C, K B6, φολλικού οξέος καθώς και λυκοπενίου, απαραίτητου συστατικού για την μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Λόγω του ανθότυρου που περιέχεται στη...

περισσότερα