Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

1η επιλογή: Σαλάτα με μαριναρισμένο ωμό κολοκυθάκι

Μεγέθυνση κειμένου
1η επιλογή: Σαλάτα με μαριναρισμένο ωμό κολοκυθάκι

Υλικά

1 κολοκυθάκι πράσινο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού
μια πρέζα ξερό δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
Για τη φρέσκια σάλτσα
1 μικρή τομάτα, ξεφλουδισμένη, σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 ελιές, σε φετούλες
αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
Φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση


Κόψτε το κολοκυθάκι σε στρογγυλές φέτες στο μαντολίνο, ξεπλύνετε σε σουρωτό και βάλτε σε μπολ.

Προσθέστε τα υλικά της μαρινάδας και αφήστε για 10 λεπτά ή όσο παραπάνω κρίνετε απαραίτητο για να σας αρέσει.

Στρώστε τα κυκλικά στο πιάτο, αφήνοντας κενό στη μέση.

Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας σε μπολ και αδειάστε στη μέση του πιάτου. Σκορπίστε παντού το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρέσκο δυόσμο.

Πηγή: tastefull.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία διαφορετική σαλάτα ελαφριά και ιδανική για δείπνο. Το κολοκύθι είναι λαχανικό και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Α και C. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στο αυτοκίνητο: η λύση της τελευταίας στιγμής
    arrowΤο πιάτο μας
  • Βρες τη χαμένη σου ενέργεια στο πρωινό σου!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακά Γεύματα: Πώς επηρεάζουν την υγεία των παιδιών;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Ακόμα ένα καφεδάκι ... δίχως τύψεις!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης: Ένας επιτυχημένος συνδυασμός στα δημητριακά πρωινού!
    arrowΤο πιάτο μας
next