Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Μεγέθυνση κειμένου
5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ linguine
250 γρ. ασπρομανίταρα
80 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
1 ½ κ.τσ. αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.



Πηγή: sintagespareas.gr


Διατροφικό σχόλιο:
Μία αρκετά εύκολη και γρήγορη συνταγή με χαμηλή ενεργειακή αξία,καθώς τα μανιτάρια περιέχουν περίπου 30 θερμίδες στα 100 γρ. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού. Το σελήνιο αποτελεί μία φυσική ασπίδα προστασίας κατά των ελευέρων ριζών του οργανισμού. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την ποσότητα των μακαρονιών που θα βάλετε στο πιάτο σας και περιοριστείτε στα 200 – 250 γρ.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφικοί σύμμαχοι κατά του στρες
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
next