Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Εβδομάδα 1 με 7 Ιουνίου

Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που λαμβάνονται μέσω των θαλασσινών, υδατάνθρακες μέσω του ρυζιού αλλά είναι και μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C λόγω της πιπεριάς. Τα θαλασσινά θεωρούνται αφροδισιακή τροφή και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του...

περισσότερα

Μεσημεριανά

2η επιλογή: Μπακαλιάρος με Πράσα
2η επιλογή: Μπακαλιάρος με Πράσα

Ένα πιάτο γεμάτο υγεία! Ο μπακαλιάρος αποτελεί μια καλή επιλογή ψαριού καθώς είναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων,τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.Το πράσο, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε...

περισσότερα

3η επιλογή: Πικάντικα ρεβίθια παντρεμένα
3η επιλογή: Πικάντικα ρεβίθια παντρεμένα

Τα ρεβύθια αποτελούν μία πολύ καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτείνη, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Τα ρεβύθια ανήκουν στην ομάδα των οσπρίων, τα οποία θα πρέπει να καταναλώνονται 2 φορές την...

περισσότερα

4η επιλογή: Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
4η επιλογή: Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)

Σήμερα συνδυάστε όσπρια με κάτι αμυλούχο...

περισσότερα

5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι
5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Μία αρκετά εύκολη και γρήγορη συνταγή με χαμηλή ενεργειακή αξία,καθώς τα μανιτάρια περιέχουν περίπου 30 θερμίδες στα 100 γρ. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού. Το σελήνιο αποτελεί μία φυσική ασπίδα προστασίας κατά των ελευέρων ριζών του οργανισμού. Προσέξτε μόνο να μην...

περισσότερα

6η επιλογή: Ψαρονέφρι στη λαδόκολλα
6η επιλογή: Ψαρονέφρι στη λαδόκολλα

Το ψαρονέφρι ανήκει στα ‘άπαχα’ τμήματα του χοιρινού κρέατος καθώς το λίπος που περιέχει είναι κυρίως επιφανειακό και μπορεί να αφιρεθεί εύκολα. Είναι καλή πηγή σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης β1 και φυσικά υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί και μία...

περισσότερα

7η επιλογή: Φασολάκια γιαχνί

Ένα πιάτο καθαρά Μεσογειακό γεμάτο βιταμίνες. Τα φασολάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, Κ, βιταμίνες Β του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Για να αυξήσετε τη θερμιδική του αξία μπορείτε στη συνταγή να προσθέσετε και καρότο. Τα φασολάκιαανήκουν στην ομάδα των...

περισσότερα