Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

2η επιλογή: Πουτίγκα με γάλα, ρύζι και μούρα

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Πουτίγκα με γάλα, ρύζι και μούρα

Υλικά

100 γρ./ 4 ουγγιές άσπρο κοντόκοκκο ρύζι
1 ξύλο κανέλας
240 ml/ 8 ουγγιές νερό
600 ml/ 20 ουγγιές γάλα με χαμηλά λιπαρά
225 γρ./ 8 ουγγιές ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
300 γρ. φραμπουάζ


Εκτέλεση

Τοποθετήστε το ρύζι, το νερό και το ξύλο κανέλας σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας, και έπειτα μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε το για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν να τη σερβίρετε με φρέσκα μούρα.

Πηγή: nestle-fitness.com

Διατροφικό σχόλιο:
Μία πρωτότυπη συνταγή για να ξεκινήσετε το πρωινό σας. Αυτή η επιλογή έχει λίγες θερμίδες ανά μερίδα, περίπου 180, είναι χαμηλή σε νάτριο και περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (περίπου 1,3γρ ανά μερίδα) που θα βοηθήσει να νιώθετε μεγαλύτερο κορεσμό. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά μειώνετε την ποσότητα των λιπαρών που περιέχονται συνήθως σε μία τέτοια συνταγή. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής για να καλύψετε τουλάχιστον τη 1 από τις μερίδες φρούτων που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά αλλά και να προσλάβετε τια βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά των φρούτων. 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next