Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

1η επιλογή: Ρυζόγαλο

Μεγέθυνση κειμένου
1η επιλογή: Ρυζόγαλο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
1 βανίλια
1 σταγόνα μαστίχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι νερό
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ 


Εκτέλεση

Βάζετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από το γάλα. Ξεπλένετε το ρύζι με αρκετό νερό.
Βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό με το αλάτι να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και τη φλούδα λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, γύρω στα 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξυλαράκι της κανέλας και την κοπανισμένη μαστίχα.
Δυναμώνετε τη φωτιά για να βράσει το γάλα. Μόλις πάρει να βράζει ξαναχαμηλώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 30 λεπτά.
Προς το τέλος ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσατε προηγουμένως και το προσθέτετε στο ρύζι.
Σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.Σερβίρετε σε μπωλάκια και πασπαλίζετε με κανέλλα σκόνη.

Πηγή: www.gourmed.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μπορείτε να επιλέξετε μια πιο Light εκδοχή χρησιμοποιώντας γάλα με 0% λιπαρά και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next