Σάββατο, 30 Μαϊου 2020

4η επιλογή: Τουρλού με χειμωνιάτικα λαχανικά

Μεγέθυνση κειμένου
4η επιλογή: Τουρλού με χειμωνιάτικα λαχανικά

Υλικά

160 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά στικς
100 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε χοντρά καρέ
80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
80 γρ. κρεμμύδια εσαλότ
100 γρ. φασολάκια, βρασμένα
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
20 γρ. βούτυρο
Αλάτι

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ένα τέταρτο της ποσότητας του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα κρεμμύδια και με τη σελινόριζα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τα φασολάκια, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα λαχανικά περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος, καθόλου χοληστερόλη και λίγες θερμίδες. Επιπλέον, παρέχουν άφθονες βιταμίνες. Φροντίστε να καλύπτετε το ½ σας πιάτο καθημερινά με λαχανικά στο μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα.



nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ξεκίνα προπόνηση με γεμάτες μπαταρίες!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next