Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

3η επιλογή: Ψαρόσουπα

Μεγέθυνση κειμένου
3η επιλογή: Ψαρόσουπα

Υλικά

Ψάρι σφυρίδα 1,2 με 1,5 κιλό, καθαρισμένη από εντόσθια και βράγχια
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ
2-3 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντρά κομμένες κυδωνάτες
4 κλωνάρια σέλινο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 ζωμό λαχανικών
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση


Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό γύρω στο 1 ½ λίτρο που ίσα ίσα να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμο , πολύ προσεχτικά αφαιρούμε το ψάρι το οποίο το κρατάμε στην άκρη σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό του και τον ρίχνουμε πίσω στην ίδια κατσαρόλα . Προσθέτουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο , το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για 20-30 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, παίρνουμε το ψάρι , το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.

Πηγή: www.akispetretzikis.com

Διατροφικό σχόλιο: Tα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη D, σελήνιο, ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αποτελούν την κύρια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
  • «Γλυκά» στη διατροφή και healthy χριστουγεννιάτικες ιδέες
    arrowΓια κάθε στιγμή
next