Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

1η επιλογή: Αυγά με Σπαράγγια και Φρέσκια Ρόκα

Μεγέθυνση κειμένου
1η επιλογή: Αυγά με Σπαράγγια και Φρέσκια Ρόκα

Συστατικά
(για 4 άτομα)

8 αυγά
1 μπουκέτο σπαράγγια φρέσκα
1 ματσάκι ρόκα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
θυμάρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και βράζουμε τα αυγά για 8-9 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.

Ταυτόχρονα με ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω, μέχρι να φανεί η σάρκα τους.

Κατόπιν τα βράζουμε σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.

Πλένουμε καλά τη ρόκα δύο φορές.

Κατόπιν σερβίρουμε όπως δείχνει η φωτογραφία. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Πηγη: thefoodproject.gr

Διατροφικό σχόλιο: 'Ενα χορταστικό πρωινό με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας κυρίως λόγω των αυγών. Τα σπαράγγια είναι λαχανικά με χαμηλή θερμιδική αξία και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, αρκετές μελέτες αναδεικνύουν ότι τα σπαράγγια βοηθούν στη καταπολέμηση του hangover, οπότε τι καλύτερο από ένα πρωινό με σπαράγγια μετά από ξενύχτι!

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next