Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

3η επιλογή: Μάφινς με μπαχαρικά, κολοκύθα και τυρί κρέμα

Μεγέθυνση κειμένου
3η επιλογή: Μάφινς με μπαχαρικά, κολοκύθα και τυρί κρέμα

Υλικά:

Για τα μάφινς

100 γρ. βούτυρο
175 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αβγό
140 γρ. πουρές κολοκύθας
100 γρ. γάλα
2 γρ. βανίλια εκχύλισμα
150 γρ. αλεύρι μαλακό
1 γρ. μπέικιν σόδα
2 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 γρ. αλάτι
1 γρ. κανέλα σκόνη
0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
0,5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
0,5 γρ. τζίντζερ σκονη
80 γρ. ζύμη για στρεζέλ
160 γρ. κρέμα τυριού παγωμένη

Για την κρέμα τυριού

200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 γρ. βανίλια εκχύλισμα


Εκτέλεση:

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά που έχουμε αναμείξει στο μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν.

Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε με 30 γρ. ζύμης την κάθε μια, τοποθετούμε μια μπάλα κρέμας τυριού και καλύπτουμε με άλλα 30 γρ. ζύμης.

Πασπαλίζουμε με το στρεζέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Tips:
1) Τα υλικά για την παρασκευή αυτή είναι καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
2) Όσο λιγότερο χτυπάμε τη ζύμη για τα μάφινς, τόσο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα έχουμε.



Για την κρέμα τυριού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε σε μεμβράνη και σχηματίζουμε κύλινδρο. Βάζουμε στην κατάψυξη, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε τον κύλινδρο σε μπάλες των 15 γρ.


Πηγή: http://www.yiannislucacos.gr/recipe/keik-mpiskota/6291/mafins-me-mpaharika-kolokytha-kai-tyri-krema#.VfFPPRHtmkp


Διατροφικό σχόλιο: Η συγκεκριμένη ‘αλμυρή’ συνταγή αποτελεί γλύκισμα!. Για να μη στερηθείτε σε γεύση αλλά να κερδίσετε σε διατροφική αξία, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαλακή μαργαρίνη πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά, να μοιράσετε την ποσότητα του αλευριού σε επεξεργασμένο και μη, να χρησιμοποιήσετε καστανλη ζάχαρη αντί λευκή και το τυρί κρέμα που θα προτιμήσετε να είναι χαμηλών λιπαρών. Επίσης, η κολοκύθα που περιέχει έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Α, C, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο συστατικά που συμβάλλουν στην προστασία έναντι φλεγμονωδών νόσων ή χρόνιων όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Ενυδάτωση στην παραλία: τα 3 tips που θα σε σώσουν φέτος το καλοκαίρι!
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Απόλαυσε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες με γεμάτες μπαταρίες!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • H ισορροπημένη διατροφή «έρχεται» μαζί σας στις διακοπές
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Τι κρύβεται μέσα σε ένα ποτήρι frappé; ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Καλοκαιρινές εξορμήσεις: ιδέες για θρεπτικά snacks!
    arrowΓια κάθε στιγμή
next