Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

4η επιλογή: Μαρμελάδα πεπόνι

Μεγέθυνση κειμένου
4η επιλογή: Μαρμελάδα πεπόνι

Υλικά

1 κιλό πεπόνι τη σάρκα
1/2 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
2 κ.γ. λεμόνι
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.
Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.

Πηγή: sintagespareas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία νόστιμη μαρμελάδα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πεπόνι είναι ένα φρούτο φτωχό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε βιταμίνες C, Α καθώς και σε ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Όταν η διατροφή γίνεται γυναικεία υπόθεση…
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Οργανώστε σωστά το σπίτι σας και προστατεύστε την καρδιά σας
    arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Μεγαλώστε παιδιά με υψηλό διατροφικό IQ!
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Τρόφιμα και ροφήματα που κάνουν τη δίαιτά μας πιο ευχάριστη
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
next