Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Εβδομάδα 13 με 19 Ιουλίου

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ντομάτα, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες (A,B9, C,E), σελήνιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ. α, καθώς και μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπου ο βασικός του ρόλος είναι η εξουδετέρωση των...

περισσότερα

Μεσημεριανά

5η επιλογή: Φιλέτο μοσχάρι σε φωλιά μελιτζάνας
5η επιλογή: Φιλέτο μοσχάρι σε φωλιά μελιτζάνας

Η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι υψηλής βιολογικής αξίας, διότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε αντίθεση με την πρωτεΐνη των οσπρίων και των δημητριακών. Επίσης, το κόκκινο κρέας αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος συμμετέχει σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες,...

περισσότερα

2η επιλογή: Γίγαντες στο φούρνο
2η επιλογή: Γίγαντες στο φούρνο

Οι γίγαντες όπως και τα περισσότερα όσπρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες τόσο υδατανθράκων όσο και πρωτεϊνών (μέτριας βιολογικής αξίας). Αν θέλετε να αυξήσετε τη ποιότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν πρέπει να κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς όπως για παράδειγμα φασόλια με...

περισσότερα

3η επιλογή: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό
3η επιλογή: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του μελανιού της σουπιάς έχουμε ένα πιάτο που θα μας χαρίσει...

περισσότερα

4η επιλογή: Σαλάτα με αρακά, φασολάκια και πέστο μαϊντανού
4η επιλογή: Σαλάτα με αρακά, φασολάκια και πέστο μαϊντανού

Μία διαφορετική σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας και πολύ χορταστική. Ο αρακάς αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Κ, καλίου και φυτικών ινών. Με αυτή τη συνταγή πληρείτε και τις συστάσεις για την κατανάλωη οσπρίων 2 φορες την εβδομάδα....

περισσότερα

6η επιλογή: Sandwich ψαριού
6η επιλογή: Sandwich ψαριού

Ένα καλοκαιρινό φαγητό με βάση το ψάρι. Τα ψάρια και γενικότερα τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετικές πηγές ιωδίου και μιας ποικιλίας βιταμινών. Επίσης τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο σολομός αποτελούν εξαιρετικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. ...

περισσότερα