Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

7η επιλογή: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Μεγέθυνση κειμένου
7η επιλογή: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

ΥΛΙΚΑ
4 στήθη από κοτόπουλο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (αν είστε λάτρης)
2 κ. σούπας αλεύρι
1 κ. σούπας κάρυ
1 φλ. ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας μουστάρδα (εγώ βάζω καυτερή)
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι σε φέτες και το σκόρδο εάν κι εφόσον το βάλουμε.Ανακατεύουμε λίγο το κρεμμύδι μέσα στο λάδι, και ρίχνουμε αμέσως το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Τότε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε το κάρυ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσοχή μην καεί το αλεύρι. Θέλει γρήγορες κινήσεις. Το αλεύρι καβουρντίζεται σε δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε τον ζωμό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για λίγο ακόμη, 5-10 λεπτά να φέρουμε την πυκνότητα της σάλτσας εκεί που μας αρέσει. Συγχρόνως ελέγχουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.
Αν θέλουμε αρακά και καρότα τα ρίχνουμε αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος για να βράσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θα κρατάνε λίγο, αν τα θέλετε πιο μαλακά μπορείτε να τα ρίξετε στην σάλτσα και βρασμένα. 
 
Πηγή : http://cookeatup.com/



Διατροφικό σχόλιο:

Γνωρίζετε ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους; Λόγω της δυνατής τους γεύσης βοηθούν στο να περιορίσουμε τις θερμίδες του γεύματός μας, όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Πιο συγκεκριμένα, φάνηκε πως η προσθήκη μικρής ποσότητας βοτάνων και μπαχαρικών στα λιγότερο γευστικά γεύματα που έχουν μειωμένο θερμιδικό περιεχόμενο (για παράδειγμα όταν περιέχουν λιγότερα λιπαρά όπως το κοτόπουλο) βελτιώνει τη γεύση τους και τα κάνει περισσότερο ελκυστικά.

Επιπλέον, οι ερευνητές αναφέρουν πως η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών θα μπορούσε να αποτελέσει μία έξυπνη τακτική ώστε οι καταναλωτές να μένουν όσο το δυνατόν πιο πιστοί στις διαιτητικές συστάσεις. Και αυτό διότι με την προσθήκη μπαχαρικών στα γεύματα θα μπορέσουν να περιορίσουν την περιττή ποσότητα λιπαρών, αλατιού ή/και ζάχαρης στη διατροφή τους, χωρίς όμως να στερηθούν σε γεύση. Παράλληλα, η ευχάριστη γεύση τους μπορεί να κάνει περισσότερο νόστιμα και ελκυστικά τρόφιμα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν προτιμά να τα καταναλώνει, όπως για παράδειγμα οι διάφορες σαλάτες, ή τα φαγητά που περιέχουν κατά βάση λαχανικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παράλληλα, το κάρυ, το οποίο είναι ουσιαστικά μείγμα μπαχαρικών, φαίνεται να έχει πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονωδεις ιδιότητες και φαίνεται να συμβάλλει στην πρόληψη γήρανσης του εγκεφάλου, στην αρθρίτιδα αλλά και στην άνοια. Προσέξτε μόνο όταν το χρησιμοποιείτε να μην το ψήνετε πολύ γιατί καίγεται εύκολα και πικρίζει.

TIP: Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα προσθέστε τα μπαχαρικά και τα βότανα λίγο πριν γίνει το φαγητό σας, ώστε να διατηρηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό το άρωμα και η γεύση τους!

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Γερή καρδιά για τη γυναίκα
    arrowΓΕΥΣΕΙΣ
  • Όταν η διατροφή γίνεται γυναικεία υπόθεση…
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Οργανώστε σωστά το σπίτι σας και προστατεύστε την καρδιά σας
    arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Μεγαλώστε παιδιά με υψηλό διατροφικό IQ!
    arrowΠΑΙΔΙ
next