Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Διάσημες Δίαιτες...Μύθοι και αλήθειες

Μεγέθυνση κειμένου
Διάσημες Δίαιτες...Μύθοι και αλήθειες

Οι περισσότερες από τις δίαιτες αυτές, γνωστές ανά τον κόσμο ως “fad diets” έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ πολλές από αυτές εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκαν, κυρίως, στην Αμερική, αλλά πολύ γρήγορα έκαναν το γύρω του κόσμου.

Η επιτυχία τους

Η επιτυχία τους στηρίζετε κυρίως στην άγνοια και τις ελλιπείς γνώσεις του κόσμου, αλλά και στον μεγάλο πόθο των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων να χάσουν βάρος γρήγορα με κάθε κόστος. Η συνταγή επιτυχίας τους είναι πάντα η ίδια: μία «μαγική μέθοδος» που σε απαλλάσσει χωρίς κόπο από τα περιττά κιλά. Στην πραγματικότητα όμως, την επιτυχία αυτών των διαιτών απολαμβάνουν μόνο οι βιομηχανίες αδυνατίσματος, εφόσον, όσοι μαγνητίζονται και εφαρμόζουν τέτοιου είδους προγράμματα καταλήγουν πιο αδύνατοι ….αλλά μόνο στο πορτοφόλι.

Πως λειτουργούν

Η μεγάλη παγίδα όλων αυτών των «μαγικών» διαιτών βρίσκεται στο γεγονός πως πράγματι έχουν αποτέλεσμα. Ο περισσότερος κόσμος χάνει μεγάλο αριθμό κιλών σε πολύ σύντομο διάστημα, με φοβερές στερήσεις. Η στέρηση, όμως, έχει ως αποτέλεσμα την εξουθένωση του σώματος. Κόπωση, ζαλάδες, αδυναμία και τελικά υπερκατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού στα κρυφά, στο τέλος της ημέρας ή τα Σαββατοκύριακα είναι τα βασικά συμπτώματά της.

Το τελικό αποτέλεσμα

Μετά το τέλος μιας τέτοιας δίαιτας: έχετε χάσει μυϊκή μάζα, έχετε ξαναπάρει το βάρος σας σε λίπος μαζί με κάποια επιπλέον κιλά, έχετε χάσει το κουράγιο σας και κυρίως την πίστη και την ελπίδα πως μπορείτε να καταφέρετε να αποκτήσετε το ένα πιο αδύνατο σώμα.
Όλα αυτά μέχρι να ξαναβρεθεί στο δρόμο κάποια νέα μαγική δίαιτα….

Η απόφασή είναι στο χέρι σας

Μελέτες έχουν δείξει πως το μεγαλύτερο όπλο του καταναλωτή ενάντια στη μόδα των «διάσημων διαιτών» είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση σε θέματα αδυνατίσματος από πτυχιούχους διαιτολόγους, ενώ η επιτυχία στο αδυνάτισμα είναι η ισορροπία ως τρόπος ζωής.

Άλλα άρθρα
 • Προέκυψε από την ανάγκη των αστέρων του Hollywood να απαλλαγούν γρήγορα απο κάποια περιττά κιλά για τις ανάγκες κάποιας επαγγελματικής τους ....

 • Όσο αληθινοί είναι οι ρόλοι που υποδύονται, άλλο τόσο αληθινό είναι το αδύνατο και καλλίγραμμο κορμί των πρωταγωνιστών...

 • Ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική, εφευρέθηκε για την αριστοκρατική συνοικία του Beverly Hills, απ' όπου πήρε και το όνομά της.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Είσαι χορτοφάγος; Μάθε πώς θα κρατήσεις τις ισορροπίες στη διατροφή σου!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Είσαι όλη μέρα στο πόδι; Δώσε στον εαυτό σου το boost ενέργειας που χρειάζεται!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Στιγμιαίος καφές: ένα φυσικό ρόφημα γεμάτο αντιοξειδωτικά στην κούπα ή στο ποτήρι σου
  arrowΤο πιάτο μας
 • Ήξερες ότι η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος περνάει…από το έντερο;
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • 3 tips για να δίνεις το 100% σου στην προπόνηση
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next