Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Cabbage Soup Diet (Λαχανόσουπα)

Μεγέθυνση κειμένου
Cabbage Soup Diet (Λαχανόσουπα)

Η πιο γνωστή δίαιτα που κυκλοφορεί χέρι με χέρι στις πιο απιθανές εκδοχές της, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, όπου φύεται και το βασικό της συστατικό …το λάχανο!

Η δίαιτα σε μια ματιά
Πρόκειται για μία ειδική συνταγή σούπας λαχανικών βασισμένη στο λάχανο. Η λαχανόσουπα αποτελεί το καθημερινό πιάτο σε ένα αυστηρά υποθερμιδικά πρόγραμμα διάρκειας 7 ημερών. Παράλληλα, με τη σούπα ο διαιτώμενος καταναλώνει και άλλες τροφές όπως φρούτα, άπαχο γάλα, λαχανικά και μικρή ποσότητα ψαριού και κρέατος. Εφευρέθηκε ένα εβδομαδιαίο μοντέλο με διαφορετική προσθήκη τροφής στην καθημερινή λαχανόσοσουπα, «ντύνοντας» έτσι επιστημονικοφανώς ένα όχι σωστό διαιτητικό σχήμα.

Οι υποστηρικτές της δεν διατείνονται λιποδιαλυτική δράση για τη λαχανόσουπα, αλλά προτείνουν το μοντέλο αυτό ως μία λύση αποτοξίνωσης στη σημερινή εποχή της υπερκατανάλωση κρέατος.

Σχόλιο από το διαιτολόγο
Το βασικό τρικ στο οποίο βασίζεται είναι πως το λάχανο, όπως και τα λαχανικά που περιέχονται στη σούπα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα η σούπα να προκαλείται και κορεσμός. Ωστόσο:

• Δεν προάγει το σωστό τρόπο διατροφής που θα εξασφαλίσει και τη διατήρηση του βάρους.

• Είναι υπερβολικά μονότονη, δημιουργώντας, ακόμα και στο διάστημα της μίας εβδομάδας το αίσθημα της στέρησης, με αποτέλεσμα στο τέλος της εβδομάδας να αυξάνεται η πιθανότητα για υπερφαγικά επεισόδια.

• Είναι ελλιπείς σε θρεπτικά συστατικά και κατ’επέκταση άτομα σε ομάδες κινδύνου (εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, άτομα με ιστορικό συνεχών διαιτών κα) δεν πρέπει να τη δοκιμάζουν.

• Η πρόσκαιρη και τάχιστη απώλεια βάρους και πολύ γρήγορη επαναπρόσληψη.

• Η λαχανόσουπα δεν είναι αποτελεσματικότερη στο αδυνάτισμα από την καροτόσουπα ή την μανιταρόσουπα ή την μπροκολόσουπα.

Δώστε σημασία στο σώμα σας. Φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον 5 μικρά γεύματα την ημέρα, δώστε έμφαση στην ποιότητα και την ποσότητα των λιπαρών, βάλτε κίνηση στη ζωή σας και προπάντων όλα αυτά σε μια θετική διάθεση, αποφεύγοντας τις ακραίες μεθόδους με βίαια αποτελέσματα.
 

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ενυδάτωση στην παραλία: τα 3 tips που θα σε σώσουν φέτος το καλοκαίρι!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Απόλαυσε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες με γεμάτες μπαταρίες!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • H ισορροπημένη διατροφή «έρχεται» μαζί σας στις διακοπές
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Τι κρύβεται μέσα σε ένα ποτήρι frappé; ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Καλοκαιρινές εξορμήσεις: ιδέες για θρεπτικά snacks!
  arrowΓια κάθε στιγμή
next