Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Γλυκαντικά χωρίς θερμίδες για την καλοκαιρινή δίαιτα!

Μεγέθυνση κειμένου
Γλυκαντικά χωρίς θερμίδες για την καλοκαιρινή δίαιτα!

Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι συνυφασμένα με τη διασκέδαση! Εκδρομές, παραλίες, κολύμπι και έξοδοι συνθέτουν πιθανά τις καλύτερες στιγμές όλου του χρόνου.

Ο στόχος, όμως που είχατε θέσει ήδη από το χειμώνα, για απώλεια και διατήρηση του βάρους σας είναι εξίσου σημαντικός. Και η αλήθεια είναι οτι δεν θα θέλατε να νιώσετε στέρηση την περίοδο αυτή, αλλά ούτε και να πάρετε τα κιλά που χάσατε πίσω.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να χαρείτε το αγαπημένο σας παγωτό ή αναψυκτικό στις διακοπές σας χωρίς να επιστρέψετε με επιπλέον κιλά;

Το βάρος μας μένει σταθερό όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή μας δεν ξεπερνούν αυτές που καίει το σώμα μας για το μεταβολισμό και τη σωματική του δραστηριότητα. Από την άλλη, όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, θα πρέπει είτε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες με αυξημένη σωματική δραστηριότητα, είτε να προσλάβουμε λιγότερες θερμίδες από τη διατροφή μας ή ιδανικά και τα δύο.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μειώσουμε τις συνολικές θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά και στις διακοπές μας, αλλά δεν θέλουμε να στερηθούμε πλήρως τη γλυκιά γεύση, τα μη θερμιδογόνα γλυκαντικά (ασπαρτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια) αντικαθιστώντας τα πρόσθετα σάκχαρα σε τρόφιμα και ροφήματα, μπορούν να συνεισφέρουν στην επίτευξη και τη διατήρηση ενός χαμηλότερου σωματικού βάρους. Βασική προϋπόθεση είναι να μην αυξάνει κανείς την ενέργεια που προσλαμβάνει από άλλα τρόφιμα και ροφήματα.

Έτσι, μπορούμε να προτιμήσουμε παγωτά χωρίς λιπαρά και με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά (0% σε ζάχαρη και 0% σε λιπαρά), που μας δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά την ίδια γλυκιά γεύση, να επιλέξουμε για τον καφέ μας γλυκαντικά δισκία με σακχαρίνη, ασπαρτάμη ή γλυκαντικό από στέβια, να ξεδιψάσουμε με κρύο τσάι χωρίς θερμίδες και light/ zero αναψυκτικά με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά κτλ.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε και το καλοκαίρι να κρατήσουμε κάποιες «light» συνήθειες στη διατροφή μας, και να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας χωρίς να πάρουμε έξτρα βάρος, αρκεί φυσικά κι οι υπόλοιπες επιλογές στη διατροφή μας να είναι με βάση το μέτρο και να συνδυάζονται με κίνηση και δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το ενεργειακό μας ισοζύγιο! 


Αναδημοσίευση από: www.thinkover.gr

Άλλα άρθρα
 • Λιγότερη κίνηση και περισσότερο φαγητό είναι λογικό ότι διαταράσσουν αυτό που ονομάζουμε ενεργειακό ισοζύγιο (θερμίδες που προσλαμβάνουμε – θερμίδες που καίμε) και το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τα παιδιά με λίγα κιλάκια παραπάνω.

 • Το αν η ζάχαρη μπορεί να είναι μέρος της διατροφής μας ή όχι, αποτελεί συχνά σημείο διαφωνίας...

 • Λίγες μέρες έμειναν για τους περισσότερους από μας, για να ετοιμάσουμε βαλίτσα και να φύγουμε για διακοπές, για ξεκούραση, για θάλασσα και …καλό φαγητό. Για όσους κάνουν δίαιτα ή για αυτούς που δεν θέλουν να χαλάσουν ότι έχτιζαν τους προηγούμενους μήνες, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Mε τι να συνοδεύσω τον απογευματινό μου καφέ;
  arrowΤο πιάτο μας
 • Γιατί στην Ελλάδα παρουσιάζεται έλλειψη βιταμίνης D;
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Chip στο δόντι αποκαλύπτει τι τρώτε
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Τσιμπολόγημα μετά το Super Market
  arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 • Αναπλήρωση υγρών κατά την άσκηση
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next